Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

Jag tycker att du har fått mej att inse att jag hörs och att jag har en stark röst om jag vill. Jag känner också att du är en kännande och lyhörd person, vilket har gjort att jag har vågat känna. Nya möjligheter har öppnat sej för mej genom den bekräftelse jag har fått. Jag vet att jag kommer att fortsätta att jobba med EFT eftersom det ger mej styrka.

- Marianne, egen företagare

Intervjupersonerna känner stolthet över sig själva på ett sätt som de inte upplevt tidigare.[...] Metoden är bra för att den så snabbt ger resultat.

- Åsa Olofsson, Umeå universitet, uppsats om EFTs effekt vid talängslan, 2011

Självkänslan har stigit för flera av respondenterna. [...] Efter behandlingen genom EFT framträder respondenterna som tryggare och säkrare på sig själva.

- Ur Åsa Olofssons uppsats, 2011

Mina negativa tankar tar ofta för stor del av mig. Genom EFT och tankeverktygen jag fick av Iréne kunde jag klara av opponeringen som annars skulle ha varit omöjlig att genomföra.

- Emma, student

Jag testade att göra EFT idag innan jag skulle prata engelska med min lärare. Och det hjälpte verkligen, den negativa känslan jag hade försvann och jag klarade min muntliga del i engelska B. Så efter idag tror jag på att EFT verkligen fungerar. Jag kommer troligtvis att fortsätta att göra det varje gång jag känner mig negativ eller när jag tror att jag inte klarar av någonting!

- Alexandra, elev i stresshantering

Och alla skrattade på rätt ställe... Om hur Ullis coachades att bli fri från sin talängslan. Läs mer >>

Artikel om Iréne i VF. Läs mer>>

Våga tala!

Att tala inför grupp är något som stressar många. Känns det här bekant?

Traditionella Våga tala-kurser eller utbildningar i retorik och presentationsteknik kan ge dig praktiska tips och tricks för att bli en bättre talare, men man missar det allra viktigaste: själva rädslan.

Rampfeber - kroppens reaktion

Antingen man kallar det talängslan, rampfeber eller scenskräck är det en fobiliknande reaktion i kroppen. Nervsystemet reagerar blixtsnabbt och utanför viljans kontroll. Det blir inte bättre av käcka tillrop som "Slappna av!", "Tänk positivt!" eller "Tro på dig själv!". Det går inte att tänka bort talängslan. Rampfeber försvinner heller inte automatiskt med mer träning.

Vad är det som är så hemskt?

Orsaken till talängslan kan vara komplex och ligga djupt. Kanske har den triggats av något som hände i skolan. Kanske hänger den ihop med att man inte känt sig sedd och hörd som barn. Vad än orsaken kan vara är det inte ditt fel, men det har gett självkänslan en knäck och kanske hindrat dig både i yrkeslivet och privat.

Irénes erfarenheter

Jag vet hur det känns. Som ung led jag av stark blyghet och förlamande talrädsla. I skolan räckte jag aldrig upp handen om det krävdes ett svar på mer än fem ord. Jag tyckte rent allmänt av det var jobbigt att prata med folk. Jag hade svårt att stå upp för mina åsikter.

Nu känns det helt obegripligt att det var så. Eftersom jag numera både föreläser, berättar och undervisar med inlevelse och glädje vet jag att det är möjligt att släppa rädslan. Jag har varit på både radio och TV och känt mig förvånansvärt lugn.

Visst vore det härligt att...
Moderna, effektiva metoder

Talängslan går att komma till rätta med lättare än du tror. Hos EFT Scandinavia får du verktygen att släppa rädslan för gott. Tack vare EFT och Matrix Reimprinting är det möjligt, på ett enklare och snabbare sätt än vid vanliga Våga tala-kurser.

Vi använder oss också av mental träning och målbilder i kombination med avslappning.

Tryggt och mångfacetterat

Mina erfarenheter av talängslan, i kombination med mina år som lärare och körsångare, gör att jag kan hjälpa dig i din process på ett tryggt och mångfacetterat sätt. Vi jobbar tillsammans, men det är du själv som bestämmer takten och innehållet i våra sessioner.

Du kan även få hjälp med röst, kroppsspråk och presentationsteknik.

Kommunicera självklart och avspänt

Det handlar inte om att bli retorikproffs utan om att komma förbi de blockeringar och rädslor som hindrar dig att förmedla det du vill förmedla, självklart och avspänt. Att nå ut med ditt budskap. Att vara sann och autentisk i ditt möte med andra. Att till och med tycka om att stå upp för dig själv, att både synas och höras!

Antingen det handlar om tacktal på en fest, att säga något på föräldramötet, att presentera ditt företag eller ringa säljsamtal, att föreläsa, att vara på TV eller radio...

Boka din kostnadsfria Ordet är ditt-session

Varje vecka erbjuder jag ett begränsat antal Ordet är ditt-sessioner. Läs mer >>


Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-3 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle februari. Datum kommer senare.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.