Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

Hur EFT räddade mig från ryggskott


I advent brukar jag ha mitt traditionella glöggkalas. Detta år blev det en tillställning som sent kommer att glömmas.

Vi satt där i vardagsrummet, 15 personer, i lugnt och trivsamt samspråk. Vi hade just avancerat från glögg med rosmarinrostade nötter till kaffe och kakor när plötsligt en av gästerna utbrast: Tyst, känner ni inte lukten?

Vi började alla sniffa och springa runt i lägenheten för att lokalisera doften av rök och bränd plast. Konstigt. Var kunde den komma ifrån?
Till sist ryckte någon upp dörren till toaletten, som stod i ljusan låga!

Jag hade ställt ett värmeljus på handfatet för att göra det lite mysigt. Nu brann det i plast och golv och svart rök bolmade. På med filtar
och vatten, någon sprang efter brandsläckaren som dock inte behövdes. Snart var läget under kontroll. Ett tajt lagarbete. Brandkåren kom och kollade att det inte brann i väggen. Snart satt vi runt soffan igen, alla ganska chockade. Vilken dramatik!

Märkligt nog kände jag mig inte ett dugg rädd under de evighetslånga tio minuter det hela pågick. Kände mig hela tiden lugn och fokuserad och hade en enorm tilltro till att vi skulle få elden under kontroll – så där som man ofta kan reagera i akuta situationer.

Men när det lugnat ner sig lite märkte jag att jag fått så fruktansvärt ont i ryggen, jag kunde knappt gå. När jag böjde mig ner för att plocka fram en trasa ut städskåpet kom jag inte upp.

Fastän mitt medvetande inte hunnit registrera fara hade kroppen gjort det. Den hade gått in i alarmläge och spänt mag- och ryggmuskler till max, och det gjorde ONT!!! Jag insåg också snabbt att om jag inte gjorde något skulle jag få dras med ryggskott ett bra tag framöver.

Så jag satte mig ner vid köksbordet och började göra EFT. Masserade på handens baksida medan jag för mig själv upprepade fraser av typen: ”Fast jag inte kände mig rädd då det hände registrerade kroppen faran, och jag är i säkerhet nu”. ”Fast mina ryggmuskler spände sig av ren och skär rädsla är faran över nu och jag kan släppa taget”.

Jag fortsatte att knacka på "lugn-och-ro-punkterna" i ansiktet och på kroppens framsida medan jag fokuserade på smärtan i ryggen. Efter ungefär 5 minuter blev det plötsligt alldeles hett i ryggen och det liksom knäppte till. Musklerna slappnade av. Smärtan var totalt försvunnen! Och jag har inte haft några besvär av det senare heller.

Kan fortfande tycka det var lite magi över den där stunden i köket. Att bara med fingertopparna kunna få krampen i ryggen att släppa - och på så sätt undvika flera dagars intensiv smärta. Vid andra tillfällen då jag halkat eller snubblat har jag provat att göra EFT direkt efteråt, och varje gång samma resultat. Inga blåmärken, ingen värk.

Iréne Ödmark-Hall, 2008

 

Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-2 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle 10 december.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.