Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

Cancer - länkar och resurser

I Trots att jag har cancer... valde jag att fokusera på hur just EFT och mindfulness kan hjälpa en att må bättre. Det är bara en del av en större helhet där kost, motion, livsstil och renare mijö har sin självklara plats vid sidan av positivt tänkande, inre lugn och existentiell förankring. Här kommer några tips och idéer som kompletterar boken:

Kost och näring

Det finns många kopplingar mellan cancer och den mat vi stoppar i oss. Att vi alla mår bra av att minska på socker och snabba kolhydrater för att i stället satsa på goda fetter, fibrer och grönsaker är numera en självklarhet. Ibland kan det vara svårt att hitta rätt i djungeln av goda råd. Läkare för Framtiden redovisar forskningsresultat om kost och bröstcancer. Bra lästips är annars Anticancer, ett nytt sätt att leva av Servan-Schreiber samt Livsstil och cancer: de 8 reglerna, skriven av ett tyskt cancerläkarteam.

Läckra och aptitretande recept finns i Kris Carrs Grön magi från det galna sexiga köket samt i den fina kokboken Matfrisk: mat som kan förebygga cancer av läkarkollegorna Lars Beckman och Lars Franzén, i samarbete med kocken Fredric Andersson.

Dans och musik

Själv valde jag att dansa så mycket jag kunde medan jag var sjuk, för att hålla livsenergin igång. Det finns andra sätt att röra kroppen - välj det som känns rätt för dig. Vill du dansa finns gratis inspirationsmusik på BodyMoves hemsida (och härliga danskvällar om man bor i Stockholm), och hos Adam Barley kan man till en billig penning ladda ner speciell musik till de 5 Rytmerna. Här kan du läsa ett utdrag ur boken som handlar just om dans som ett sätt att bearbeta svåra känslor.

"Sommar" på Webradio Ariton

45 minuters musik och prat. Det handlar om det som gav mig glädje och livskvalitet under cancerresan: dans, EFT-knackningarna och vetskapen att vi bara kan leva här och nu. Lyssna här>>

Demonstrationfilmer

Som komplement till boken finns några korta demofilmer som hjälper dig att komma igång med knackandet.

Meditationer

De är på gång, tills vidare finns Morgonmeditation för en bra dag att ladda ner här.

Om en blir sjuk drabbas många

Familj och vänner drabbas också när någon blir sjuk i cancer. EFT kan hjälpa dem också.

Jag vill dessutom tipsa om två underbart fina barnböcker: Mammas Liv, om hopp, kärlek och de svåra känslor som väcks när mamma blir sjuk. Vad ska jag tänka på är en lugnande inspirationsbok för oroliga små hjärnor.

Brösthandsken Sensi Femme

Ju tidigare cancern upptäcks dess bättre. Ett hjälpmedel för självundersökning av brösten är nya handsken Sensi Femme, som ökar känsligheten i fingertopparna 3-6 gånger.

Kontakt och support

Har du som läsare av Trots att jag har cancer... feedback eller frågor på boken är du välkommen att maila mig så ska jag göra mitt bästa för att svara. Självklart kan du också boka in en eller flera sessioner med mig för att få extra support.

 

 

 

Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-3 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle februari. Datum kommer senare.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.