Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

"Skönt slippa dra hela storyn."

- Jennifer, högstadielärare

"Jag känner mig lika lätt och ren som efter en terapisession. Jag har jobbat med det här [traumatiska minnet] i samtalsterapi förut. Skillnaden var att då kändes det jättehemskt varenda gång. Nu tog vi hand om minsta lilla rädsla när den dök upp. Det var annorlunda, bra på något sätt."

- Christin Karvia, beteendevetare

"I'd like to thank you for last session. You are working in such a subtle way - I really appreciate it!"

- Joanna, Umeå

 

 

Hur fungerar det?

Då vissa ”lugn-och-ro-punkter” på kroppens framsida stimuleras via lätta knackningar, samtidigt som man riktar sin uppmärksamhet mot det som upplevs som obehagligt eller problematisk, skickas signaler via nervsystemet till amygdala (små körtlar i hjärnan, ett slags ”stresscentrum” ) som lugnar ner den uppkomna alarmreaktionen.

Hjärnan får nu en möjlighet att se problemet ur en mer balanserad synvinkel, vilket i sin tur leder till lindring av kroppsliga symptom samt djupgående kognitiva förändringar. Man både känner och tänker annorlunda efter EFT!

Högre halt må-gott-hormoner

Nivåerna av stresshormonet kortisol minskar i kroppen, i snitt så mycket som 24 %, medan däremot halterna av de hormon som ökar lugn och välmående (bl a oxytocin och serotonin) ökar. Efter ett pass EFT känner man sig ofta väldigt lugn och avspänd - för att senare fyllas med ny energi.

Forskning och evidens

EFT är en relativt ny metod i Sverige, och forskningen är ännu i sin linda. De kliniska resultat som finns pekar i en väldigt positiv riktning, speciellt vid depression och trauma där EFT har lika god verkan som EMDR. På svenska EFT-Förbundets hemsida hittar du en sammanställning av läget på forskningsfronten. Jag rekommenderar speciellt EFT Tapping Training som kommenterar de olika studierna, samt ACEPs och AAMETs sidor. EFT Sweden har en lättillgänglig sida med vetenskapliga artiklar.

Hur går en session till?

En session tar 80 - 90 minuter (jag rekommenderar 90 min första gången). Vi samtalar lite om ditt problem och vad du vill uppnå. Du väljer själv om du vill att jag ska göra EFT på dig, eller om du gör det själv medan jag guidar.

Ibland är en session fullt tillräckligt för att få kropp och tankar på rätt spår. För mer djupgående förändring behövs självklart fler sessioner, samt eget EFT-arbete mellan gångerna. Du får en enkel manual för att själv göra EFT och, om du så vill, ett träningsprogram specialutformat för just dig.

Om du har svårt att ta dig till Årsta/Stockholm fungerar EFT även bra per telefon eller Skype.

Mina egna erfarenheter av EFT

Sedan jag kom i kontakt med EFT har jag insett att det är ett ovärderligt komplement till mental träning och traditionell samtalsterapi. När den känslomässiga triggern är stark räcker det inte med samtal och insikter för att förändra ett beteende. EFT är den saknade pusselbit som påverkat mig själv och mitt liv på ett sätt jag inte trodde var möjligt.

Trygg och läkande atmosfär

Som EFT-terapeut ser jag mig främst som din coach, och min uppgift är att stötta dig i din process. Jag tillhandahåller en trygg och läkande atmosfär där det är du och dina behov som står i fokus.

Jag för enkla minnesanteckningar efter varje session. Självklart har jag tystnadsplikt.

 

 

 

 
Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-2 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle 10 december.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.