Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

"Det är bara med hjärtat man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen."

- Antoine de Saint-Exupéry, ur Lille Prinsen

"Det är verkligen en radikal kärlekshandling att bara sitta ner i stillhet en stund för sig själv."

- Jon Kabat-Zinn

”Vart du än går, ta med dig hela ditt hjärta.” 

- Konfucius

HeartMath - hjärtfokus

Avspänning med hjärtfokus är ett både behagligt och lätthanterligt sätt att minska stressen i sitt liv och reparera de skador den orsakar. Tekniken har utarbetats vid Institute of HeartMath i Kalifornien, och är ett utmärkt komplement till EFT.

Känslornas kraft

Frustration, osäkerhet och nedstämdhet är stressframkallande och förhindrar optimal hälsa. Positiva ”hjärtekänslor” som uppskattning, omsorg, glädje, tacksamhet och kärlek inte bara känns bra utan bidrar även till bättre hälsa, prestationer och välbefinnande.

Hjärtrytmen påverkar hjärnan

Forskare har funnit att när vi fokuserar på området kring hjärtat, andas lugnt och djupt och samtidigt aktiverar en för oss positiv känsla förändras hjärtrytmen. Detta skapar ett tillstånd av balans (koherens = harmoni, samstämmighet) i kroppen som direkt påverkar hjärnans prestationsförmåga.

Fördelar med hjärtkoherens

Då koherens mellan hjärtats och hjärnans funktioner uppstår mår vi som bäst och presterar som bäst. Några effekter är:

Hjärtats intelligens

I många asiatiska språk är ordet för medvetande och hjärta ett och detsamma, och i mindfulness läggs stor vikt vid känslor av vänlighet, godhet, empati och kärleksfull acceptans.

För att bli hela människor som lever livet fullt ut krävs inte bara logik och intellekt, utan även hjärta. Att återknyta kontakten med hjärtats intelligens gör oss både lyckligare och friskare.

Lär dig hjärtandas med emWave

Med hjälp av det lätthanterliga dataprogrammet emWave, framtaget av amerikanska hjärtläkare, kan du lära dig att "hjärtandas" mer effektivt så du kan framkalla ovanstående tillstånd oftare. Läs mer på HeartMath Scandinavias hemsida. Hos mig kan du prova programmet innan du bestämmer dig för att köpa det.

Hjärtfokuseringsmetoden används av tusentals anställda inom storföretag i USA, Europa och Asien, inom amerikanska försvaret och polisen. Används även i skolor och på universitet, samt inom sporten (inom golf exempelvis av Annika Sörenstam).

 
Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-3 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle februari. Datum kommer senare.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.