Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

"Jag har tidigare gått hos psykologer och i annan samtalsterapi, men aldrig uppnått det hag idag gjorat med EFT. Helt underbart."

- Saritha Nath, marknadsförare

"Var ute och körde bil idag, första gången sedan olyckan - har inte vågat köra bil efter det. Körde på bron där det hände. Nu skrattar jag bara åt hur jag kunde tycka det var så läskigt, och att bron var så smal... Jag körde t o m på en ännu smalare bro, och det var inte heller några problem. Kändes fantastiskt!"

- Sara Svedin, rekryterare

"Jag tycker om EFT eftersom man inte hela tiden måste tänka positivt, utan det är okej om man t ex är arg eller ledsen. Det är dessutom jätteskönt när man pickar i ansiktet."

- Elin, gymnasieelev

EFT - Emotional Freedom Techniques

EFT är en ny och revolutionerande metod för stressreducering och traumabearbetning. Hör hemma inom det som kallas för Energy Psychology, och är på stark frammarsch i USA och på kontinenten.

Samtal och fingertoppar

EFT kan liknas vid en slags psykologisk akupunktur - utan nålar - i kombination med samtal. Det är skonsamt, enkelt och mycket effektivt. Resultaten blir både djupgående och bestående.

Självhjälpsmetod

Det är enkelt att lära sig grunderna i EFT och på så sätt ta hand om stress och vardagsproblem när de dyker upp, eller förbereda sig för sådant man går och gruvar sig för. Ofta behöver man dock en erfaren EFT-terapeut för att komma igång eller bearbeta en djupare problematik.

Bryter kopplingen till stressreaktionen

Att intellektuellt förstå varför man reagerar på ett visst sätt hjälper inte alltid för att förändra ett beteende. När den känslomässiga triggern är tillräckligt stark behövs det mer. EFT tar med kroppen direkt i förändringsprocessen, vilket ligger i samklang med den nyaste neuropsykologiska forskningen. EFT hjälper rent neurologiskt till att bryta kopplingen mellan stimulus och stressreaktion.

Med hjälp av EFT behandlar vi symptomen - men framför allt de underliggande orsakerna. Tanke, kropp och känsla hör ihop!

Friskare med EFT

Med tanke på att ca 85% av alla sjukdomar är stressrelaterade, är det en god investering i hälsa att hålla stressnivån på en så låg nivå som möjligt. EFT botar inte - men stärker kroppens självläkande förmåga.

Vad skiljer EFT från traditionell psykoterapi?

Den stora skillnaden är att man inte behöver prata om sitt problem från A till Ö eller analysera det på ett intellektuellt plan för att förstå. Man ältar inte heller det som varit - däremot kan man ibland göra en utflykt till det förflutna om det behövs. Genom att känslor och kroppsförnimmelser accepteras i nuet och känsloknutar löses upp, växer förståelse och nya insikter fram av sig självt. Resultatet är både terapeutiskt och läkande.

Koppling till mindfulness

EFT genomsyras av samma generöst accepterande grundsyn som mindfulness och Zen Coaching. Som en röd tråd genom EFT går tanken "Fast jag har det här problemet är jag ok ändå, och jag accepterar mig själv precis som jag är". Kort sagt: jag HAR ett problem men jag ÄR inte ett problem. EFT hjälper oss hitta tillbaka till vår friska och oskadade kärna, till vårt autentiska jag.

Mångfacetterat och flexibelt

EFT är en teknik som gärna kombineras med andra terapeutiska metoder. Själv låter jag mig inspireras av både KBT och symboldrama, av mindfulness, meditation och skapande bild i mitt sätt att arbeta.

 

 

 
Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-3 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle februari. Datum kommer senare.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.