Iréne Ödmark-Hall
irene@eftscandinavia.se
070 - 35 24 115

EFT & cancer

Komplement till medicinsk behandling

EFT botar inte cancer, men hjälper en att fokusera sin energi där den verkligen behövs och stärka kroppens egen självläkande förmåga. I England rekommenderas EFT på sina håll för att det är en enkel och effektiv självhjälpsmetod. Vid St James Hospital på Malta erbjuds EFT-samtal till cancersjuka, och i Oaxaca-projektet i Mexico har cancersjuka barn och deras föräldrar fått god hjälp av EFT.

Stärker immunförsvaret

Immunförsvaret spelar en stor roll för att motverka och läka cancer. Stress försvagar immunförsvaret, och de mekanismer som reparerar skador på cellerna sätts ut spel. Vi gör kroppen en välgärning genom att knacka, och genom att undanröja de tankemönster och känsloknutar som orsakar inre stress.

Höjd livskvalitet

EFT hjälper dig bearbeta starka känslor, att släppa oro och ångest, så du trots att du är sjuk kan få tillgång till ditt inre lugn. EFT har samma effekt som meditation, men går oftast lättare att tillämpa i det utsatta läge en cancersjukdom innebär.

Mer energi och glädje

Motion rekommenderas numera som ett sätt att minska risken för återfall och förhindra fatigue, den djupa trötthet som ibland åtföljer cellgiftsbehandling. Knackningarna sätter i gång energiflödet i kroppen på samma sätt som motion och gör dig piggare och gladare.

Sjukhusskräck och nålfobi

Många upplever sjukhusbesöken som skrämmande och obehagliga. Du kan förbereda dig själv med EFT och på så sätt minska oron. Är rädslan stark är det bättre att söka professionell hjälp hos en erfaren EFT-terapeut. Kontakta mig så hjälper jag dig gärna.

Egna erfarenheter

Sommaren 2012 drabbades jag av bröstcancer. Jag fick då tillfälle att prova mina egna metoder i skarpt läge och kunde konstatera att de verkligen fungerade. Med EFT bearbetade jag diagnoschocken och oron att berätta för mina barn. Jag förberedde mig inför operationen så till den milda grad att mina värden var långt bättre än vanligt. EFT fick det infekterade såret i bröstet att äntligen läka ihop och lindrade också biverkningarna av cellgifterna. Framför allt fick oron ingen riktigt fäste i mig.

Trots att jag har cancer…

Mina erfarenheter resulterade i boken Trots att jag har cancer… En berättelse som berör, och en bok som ger hopp och handfast stöd i ett utsatt läge. Läs mer >>

Forskning

Det finns flera studier på EFT och cancer, bland annat en engelsk studie från 2014 som pekar på signifikanta förbättringar vad gäller oro, ångest, depression, fatigue och vallningar för kvinnor som står på behandling med Tamoxifen/aromatashämmare och som lärt sig använda EFT på egen hand.

 

Aktuellt

EFT Nivå 1+2, 1-3 mars
Grund- och fortsättningskurs i ett. Tre intensiva dagar med uppföljning online. En kvalitetskurs för dig som vill lära dig EFT för eget bruk, eller för att hjälpa andra.

Handledning
Ingår i utbildningen och forbildningen för AAMET EFT Practitioners. Roligt och utvecklande sätt att byta erfarenheter och få svar på frågor. Nästa tillfälle februari. Datum kommer senare.

Iréne och EFT Scandinavia nu i Stockholm!
Nu finns jag på plats i Årsta, Siljansvägen 77. Bra kommunikationer - tunnelbana, pendel, buss och tvärbana. Välkommen! Självklart ebjuder jag fortfarande sessioner online.

Ordet är ditt!
För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Ett samtal där vi utforskar vad det är som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med din publik.

Trots att jag har cancer... som ljudbok
Ladda ner och lyssna till första delen av min bok, gratis förstås.

Iréne på Fråga Doktorn
Om du missade inslaget i våras kan du titta här. Vill du veta mer om hur EFT kan hjälpa just dig? Tveka inte att kontakta mig per mail eller telefon.


Morgonmeditation

EFT Scandinavia bjuder på en enkel och lekfull målbilds-
meditation för dig som vill ha en bra dag.

Ladda ner gratis>>

Nyhetsbrev

Skriv in din mailadress och tryck på enter för att prenumerera på mitt nyhetsbrev.